Burger met natuurlijke Tonijn
Maak heerlijke zelfgemaakte hamburgers met onze ongeëvenaarde witte tonijn en onze 2 nieuwe sauzen: Ketchup met zeewier en Mosterd met zeewier en citroen! Een eenvoudig en authentiek recept dat iedereen lekker vindt en dat bij elke gelegenheid past...


Alle ingrediënten
1 blik van 139g la belle-iloise Tonijn Natuurlijk
2 eetlepels la belle-iloise Mayoz’algues
1 theelepel la belle-iloise Mosterd met Zeewier en Citroen
2 eetlepels la belle-iloise Ketchup met zeewier
2 hamburgerbroodjes of 2 rustieke broodjes
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 ei
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Meng in een kom de uitgelekte tonijn met de fijngesneden ui, de gehakte knoflook, het ei en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout
-
Stap 2Maak 2 steaks met dit mengsel en laat ze 5 minuten in de koelkast rusten
-
Stap 3Bak de steaks in een hete koekenpan 2 minuten aan elke kant
-
Stap 4Prak de avocado in een kom met een vork, voeg 1 eetlepel mosterd toe en meng. Snijd de tomaat in plakjes
-
Stap 5Snijd of sneed de broodjes doormidden en rooster ze lichtjes
-
Stap 6Verdeel de gepureerde avocado over elke broodhelft, leg er 1 plakje tomaat, 1 blaadje sla, 1 lepel ketchup, de tonijnsteak, nog een plakje tomaat, 1 lepel Mayoz‘Algues op en werk af met een blaadje sla. Sluit de broodjes en klaar is Kees!