Sardines met Oosterse Kruiden warm serveren
Ontdek een recept bereid met smaken uit het Oosten: een oase van kruidige noten!
Meer informatieDe Oriënt en zijn specerijen komen naar je tafel! Een recept rijk aan smaak: tomaten, rode pepers, kruiden, een vleugje knoflook, paprikapoeder, komijn, allemaal gekruid met een vleugje specerijen... Een reis voor de smaakpapillen!
- Juridische naam : Gekookte sardientjes om warm van te genieten met oosterse kruiden
- Ingrediënten : Sardines (55%), water, uien (4,5%), tomatenpuree (4,4%), extra vierge olijfolie, rode pepers (4,4%), kruiden, zout, aardappelzetmeel, specerijen (0,5%), gistextract, munt (0,1%), verdikkingsmiddel: xanthaangom.
- Allergenen : sardines
- Nettogewicht (g) : 115
- Voedingswaarden voor 100g
- Energie 775 kJ / 186 kcal
- Vetten en oliën 13 g
- (inclusief verzadigde vetzuren) 3.45 g
- Koolhydraten 1 g
- (Waarvan suikers) 1 g
- Eiwitten 15.8 g
- Zout 0.8 g
4 MANIEREN OM ZE OP TE WARMEN
Voordat u de doos opent, houdt u deze onder warm water om het uit de vorm halen te vergemakkelijken zonder
de sardines niet beschadigen! Giet de inhoud in een pan, schaal, kom of
pan afhankelijk van de gekozen modus:
1. In de pan: 2 minuten aan elke kant op laag vuur
2. In de oven: 7 minuten in een hete oven (180 °C)
3. In de magnetron: 1 minuut op 500 W
4. Au bain-marie: 8 minuten in een pan met kokend water (85 °C)
4 IDEEËN OM ZE TE COMBINEREN
Met een panje seizoensgroenten:
Bak 250 g seizoensgroenten in kleine stukjes gedurende 6 minuten in een pan.
minuten. Leg de sardines met de saus erin en verwarm ze 2 minuten aan elke kant.
op laag vuur. Het is klaar!
Met geroosterde aardappelen:
Snijd 200 g aardappelen in plakjes, snijd 2 of 3 lente-uitjes fijn,
en bestrijk ze met olijfolie. Laat ze in een hete oven (180 °C) gedurende een
twintig minuten. Voeg de sardines met de saus toe en laat alles nog eens
7 minuten. Eet smakelijk!
Met griesmeel, zoals couscous:
Bereid 200 g griesmeel in een schaal door er 200 ml kokend gezouten water bij te gieten.
en een beetje olijfolie. Dek af en laat 5 minuten rijzen. Leg de
sardines met de saus en verwarm alles 1 minuut in de magnetron op 500 W. Dat is alles!
klaar!
Met rijst of pasta:
Kook 250 g pasta of rijst. Kook tegelijkertijd de sardientjes 8 minuten in
au bain-marie in een pan met kokend water (85 °C). Serveer samen en geniet ervan!