Sardines met gekonfijte Citroen en Koriander warm serveren

Je moet ingelogd zijn

Ontdek een recept met verse, exotische smaken!

Meer informatie

Artikelnummer. S801

Pak van 3 blikjes van 115g

€ 14,25

99752 Items

Op voorraad

14 punten met ons loyaliteitsprogramma.

Only € 30,00 left before free shipping.

Een boeket van subtiele, frisse smaken! De levendigheid en fruitigheid van in zout geconserveerde citroen worden gecombineerd met de frisheid van korianderblaadjes: zowel exotisch als consensueel, zal dit recept elke smaakpapillen bekoren...

Samenstelling en voedingsinformatie
  • Juridische naam : Warm gekookte sardines met gekonfijte citroen en koriander
  • Ingrediënten : Sardines (55%), water, extra vierge olijfolie, venkel (5,8%), citroen geconserveerd in zout (4%), gember, citroensap (1,7%), aardappelzetmeel, korianderblad (0,8%), zout, aromatische plant, gistextract, verdikkingsmiddel: xanthaangom - specerij.
  • Allergenen : sardines
  • Nettogewicht (g) : 115
  • Voedingswaarden voor 100g
  • Energie 807 kJ / 194 kcal
  • Vetten en oliën 15 g
  • (inclusief verzadigde vetzuren) 3 g
  • Koolhydraten 1.7 g
  • (Waarvan suikers) 0 g
  • Eiwitten 13 g
  • Zout 0.82 g
Tips, advies voor gebruik

4 MANIEREN OM ZE OP TE WARMEN

Voordat u de doos opent, houdt u deze onder warm water om het uit de vorm halen te vergemakkelijken zonder

de sardines niet beschadigen! Giet de inhoud in een pan, schaal, kom of

pan afhankelijk van de gekozen modus:

1. In de pan: 2 minuten aan elke kant op laag vuur

2. In de oven: 7 minuten in een hete oven (180 °C)

3. In de magnetron: 1 minuut op 500 W

4. Au bain-marie: 8 minuten in een pan met kokend water (85 °C)

4 IDEEËN OM ZE TE COMBINEREN

Met een panje seizoensgroenten:

Bak 250 g seizoensgroenten in kleine stukjes gedurende 6 minuten in een pan.

minuten. Leg de sardines met de saus erin en verwarm ze 2 minuten aan elke kant.

op laag vuur. Het is klaar!

Met geroosterde aardappelen:

Snijd 200 g aardappelen in plakjes, snijd 2 of 3 lente-uitjes fijn,

en bestrijk ze met olijfolie. Laat ze in een hete oven (180 °C) gedurende een

twintig minuten. Voeg de sardines met de saus toe en laat alles nog eens

7 minuten. Eet smakelijk!

Met griesmeel, zoals couscous:

Bereid 200 g griesmeel in een schaal door er 200 ml kokend gezouten water bij te gieten.

en een beetje olijfolie. Dek af en laat 5 minuten rijzen. Leg de

sardines met de saus en verwarm alles 1 minuut in de magnetron op 500 W. Dat is alles!

klaar!

Met rijst of pasta:

Kook 250 g pasta of rijst. Kook tegelijkertijd de sardientjes 8 minuten in

au bain-marie in een pan met kokend water (85 °C). Serveer samen en geniet ervan!

Onze receptideeën voor fijnproevers

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Warme gerechten
15 min
Tajine van Sardines met gekonfijte citroen

Ontdek onze andere producten
Tijdelijke onderbreking
Filets de maquereaux curry et amandes Filets de maquereaux curry et amandes
Een heerlijk recept met exotische en pittige smaken
€ 20,35
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.