Italiaanse pasta met Tartaar van zeewier
Herontdek het traditionele Napolitaanse recept voor “pasta e piselli”, ook wel “pasta met erwten” genoemd, door er onze smakelijke Tartare met Bretoens zeewier en olijven aan toe te voegen... Een snel en gemakkelijk recept op 100% plantaardige basis, met de heerlijke smaak van zuiderse groenten!


Alle ingrediënten
1 glas van 100g la belle-iloise Tartaar met Bretons zeewier en olijven
200g pasta (hier Elicoidali)
100g verse erwten
1 kleine rode ui
Olijfolie
Enkele basilicumblaadjes
Peper
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Kook de pasta in gezouten water. Volg de kooktijd die op de verpakking staat
-
Stap 2Voeg de erwten en de gesnipperde ui tijdens het koken toe aan de pasta, 4 tot 5 minuten voor het einde van de kooktijd
-
Stap 3Giet de pasta af zodra die gaar is en meng met de tartaar van algen
-
Stap 4Giet een beetje olijfolie in een pan en bak alles samen op. Voeg een beetje pastakookwater toe om te vermijden dat de pasta gaat kleven. Bak alles ongeveer 2-3 minuten onder regelmatig roeren
-
Stap 5Schik op borden en versier met enkele basilicumblaadjes. Kruid naar smaak met peper