Bladerdeeghapjes met Velouté van Mosselen en oesterzwammen
Probeer dit voorgerecht dat de grote chef-koks waardig is! Het is perfect om feestelijke maaltijden mee te beginnen en combineert bladerdeeg en oesterzwammen met onze nieuwe Bretonse Mosselsoep, die de unieke smaak van mosselen uit de bouchot-mosselbanken op delicate wijze tot zijn recht laat komen...
Alle ingrediënten
1 blik van 400g la belle-iloise Bretonse Mosselsoep
1 sjalot
1/2 teentje knoflook
200 g oesterzwammen
1/2 gele citroen
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 eidooier
50 ml volle room
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Snijd de oesterzwammen in plakjes en hak de sjalot en knoflook fijn
-
Stap 2Bak deze 5 minuten in een pan op middelhoog vuur
-
Stap 3Voeg op het einde van de baktijd de room en het sap van de uitgeperste citroen toe. Kruid naar smaak met zout en peper
-
Stap 4Verwarm de oven voor op 200°C
-
Stap 5Verdeel de Velouté van Mosselen over ovenvaste kommetjes (circa 9 cm doorsnee). Doe er 2 eetlepels oesterzwammen met room bij en de bieslook
-
Stap 6Rol het bladerdeeg uit en snijd er 4 cirkels van, die 3 cm groter zijn dan de kommetjes
-
Stap 7Maak de randen van de kommetjes vochtig met een beetje water zodat het deeg goed blijft plakken
-
Stap 8Dek de kommetjes af met het deeg en bestrijk met de losgeklopte eidooier
-
Stap 9Bak 15 minuten in de oven. Serveer goed warm
Recept is ook geschikt voor de andere vissoepen van la belle-iloise. Kan ook geserveerd worden als hoofdgerecht, met een groene salade!