Eieren met geplette aubergines mimosa stijl

œufs au concassé d'aubergines façon mimosa œufs au concassé d'aubergines façon mimosa recette la belle-iloise
6 mensen
10 min voorbereiding
10 min koken

Alle ingrediënten

  • 2 glaasjes van 105g Aubergine en kabeljauw Concassé

  • 6 eiren

  • 12 rode cherrytomaten

  • 12 gele cherrytomaten

  • 6 kleine handjes gemengde sla

  • 2 snufjes gehakte dille (of als alternatief gehakte koriander)

  • 1 pot Griekse yoghurt

  • Vinaigrette van olijfolie en rode wijnazijn om op smaak te brengen

  • Peper

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
20 min
Voorbereiding :
10 min
Koken :
10 min
  • Stap 1
    Kook de hardgekookte eieren en laat ze afkoelen
  • Stap 2
    Maak de saus door de yoghurt te mengen met de kruiden en een snufje goede peper, en bewaar op een koele plaats
  • Stap 3
    Maak elk bord op met een handvol gekruide sla, 2 rode tomaten en 2 gehalveerde gele tomaten, harmonieus gerangschikt
  • Stap 4
    Pel de eieren en halveer ze
  • Stap 5
    Verwijder de dooier en houd ze apart
  • Stap 6
    Vul elk ½ ei met de geplette aubergine en schik in het midden van het bord
  • Stap 7
    Doe een scheutje saus op elk ei en serveer de rest in een ramekin
  • Stap 8
    Zeef de dooiers door een zeef en leg ze op elk bord
Tip van de chef

Je kunt ook de andere lepels gebruiken of een mix maken op elk bord.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.