Eieren met geplette aubergines mimosa stijl


Alle ingrediënten
2 glaasjes van 105g Aubergine en kabeljauw Concassé
6 eiren
12 rode cherrytomaten
12 gele cherrytomaten
6 kleine handjes gemengde sla
2 snufjes gehakte dille (of als alternatief gehakte koriander)
1 pot Griekse yoghurt
Vinaigrette van olijfolie en rode wijnazijn om op smaak te brengen
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Kook de hardgekookte eieren en laat ze afkoelen
-
Stap 2Maak de saus door de yoghurt te mengen met de kruiden en een snufje goede peper, en bewaar op een koele plaats
-
Stap 3Maak elk bord op met een handvol gekruide sla, 2 rode tomaten en 2 gehalveerde gele tomaten, harmonieus gerangschikt
-
Stap 4Pel de eieren en halveer ze
-
Stap 5Verwijder de dooier en houd ze apart
-
Stap 6Vul elk ½ ei met de geplette aubergine en schik in het midden van het bord
-
Stap 7Doe een scheutje saus op elk ei en serveer de rest in een ramekin
-
Stap 8Zeef de dooiers door een zeef en leg ze op elk bord
Je kunt ook de andere lepels gebruiken of een mix maken op elk bord.