
Sardines met Boekweit en Karnenboter warm serveren
Ontdek een recept uit Bretagne met de heerlijke smaken van boekweit en gekarnde boter!
Meer informatieEen lekker recept met een vleugje folklore!
Dit ronde recept combineert sardines met boekweitzaad en gekarnde boter. Eenmaal opgewarmd doen ze denken aan de geuren die je vindt in de crêperies van Bretagne... Laat je meevoeren!
- Juridische naam : Sardientjes warm gekookt met boekweit en Baratte boter
- Ingrediënten : Sardines (69%), gekarnde boter (melk) (14%), water, geroosterde boekweitzaden (4,9%), zeewier, appelazijn, zonnebloemolie, aromatische planten, aardappelzetmeel, citroensap, gerookte druivenpitolie, zout.
- Allergenen : sardines, melk
- Nettogewicht (g) : 115
- Voedingswaarden voor 100g
- Energie 1080 kJ / 260 kcal
- Vetten en oliën 20 g
- (inclusief verzadigde vetzuren) 9.99 g
- Koolhydraten 3.1 g
- (Waarvan suikers) < 0.1 g
- Eiwitten 16.6 g
- Zout 1.05 g
4 MANIEREN OM ZE OP TE WARMEN
Voordat u de doos opent, houdt u deze onder warm water om het uit de vorm halen te vergemakkelijken zonder
de sardines niet beschadigen! Giet de inhoud in een pan, schaal, kom of
pan afhankelijk van de gekozen modus:
1. In de pan: 2 minuten aan elke kant op laag vuur
2. In de oven: 7 minuten in een hete oven (180 °C)
3. In de magnetron: 1 minuut op 500 W
4. Au bain-marie: 8 minuten in een pan met kokend water (85 °C)
4 IDEEËN OM ZE TE COMBINEREN
Met een panje seizoensgroenten:
Bak 250 g seizoensgroenten in kleine stukjes gedurende 6 minuten in een pan.
minuten. Leg de sardines met de saus erin en verwarm ze 2 minuten aan elke kant.
op laag vuur. Het is klaar!
Met geroosterde aardappelen:
Snijd 200 g aardappelen in plakjes, snijd 2 of 3 lente-uitjes fijn,
en bestrijk ze met olijfolie. Laat ze in een hete oven (180 °C) gedurende een
twintig minuten. Voeg de sardines met de saus toe en laat alles nog eens
7 minuten. Eet smakelijk!
Met griesmeel, zoals couscous:
Bereid 200 g griesmeel in een schaal door er 200 ml kokend gezouten water bij te gieten.
en een beetje olijfolie. Dek af en laat 5 minuten rijzen. Leg de
sardines met de saus en verwarm alles 1 minuut in de magnetron op 500 W. Dat is alles!
klaar!
Met rijst of pasta:
Kook 250 g pasta of rijst. Kook tegelijkertijd de sardientjes 8 minuten in
au bain-marie in een pan met kokend water (85 °C). Serveer samen en geniet ervan!