Sardientjes met peper en kumquat, witte saus

Het is makkelijk om je eigen toastjes te maken met onze smakelijke Sardientjes met Groene Peper en Kumquat: alles wat je nodig hebt zijn aardappelen, sla en Griekse yoghurt om deze originele toastjes te maken voor bij je salades!

4 mensen
40 min voorbereiding
30 min koken

Alle ingrediënten

  • 2 blikjes van 115g la belle-iloise Sardines met peper en kumquat

  • 100g vastkokende aardappelen

  • 2 handenvol sla of eikenbladsla

  • 100g Griekse yoghurt

  • Zout en peper

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
1h10
Voorbereiding :
40 min
Koken :
30 min
  • Stap 1
    Kook de aardappelen in gezouten water, giet af en laat afkoelen
  • Stap 2
    Snijd de aardappelen in de lengte in plakken van 5 mm
  • Stap 3
    Schik een paar blaadjes sla op de bodem van elk bord, de aardappelschijfjes en twee sardientjes erop
  • Stap 4
    Meng voor de saus het sap van de sardines met de Griekse yoghurt en serveer apart, zodat iedereen zichzelf kan helpen
Tip van de chef

Voor nog meer lekkers gebruik je uitgelekte authentieke Griekse yoghurt en voeg je een paar fijngehakte verse korianderblaadjes toe.

Voeg voor een maaltijdsalade andere groenten toe (tomaten, radijsjes, zoete uien, avocado, enz.).

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Samoussas van Sardines met kurkuma en Batak bessen
Sardientjes op focaccia
Ingangen
Bekijk het recept
Warme toast met Sardientjes Saint-Georges
Toast met Sardientjes en guacamole
Aperitief
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.