Sardientjes met tomatenpissalade


Alle ingrediënten
1 blik van 115g Sardientjes met tomaat en olijfolie
1 korstdeeg
2 uien
6 groene olijven, in rondjes gesneden
1/2 theelepel oregano
1 eetlepel peterselie
8 kerstomaten
8 basilicumblaadjes, gehalveerd
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Verwarm de oven voor op 200°C
-
Stap 2Rol het deeg uit op de bakplaat
-
Stap 3Ril de rand van het deeg met de punt van een mes en prik de bodem in met een vork. Plaats 10 minuten in de oven. Zet opzij
-
Stap 4Snijd de uien fijn en bak ze in de olijfolie.
-
Stap 5Laat bruin worden en breng op smaak met zout en peper. Voeg de olijven toe en bestrooi met oregano en peterselie
-
Stap 6Laat 3 minuten sudderen en verdeel het mengsel dan over het taartdeeg
-
Stap 7Leg de sardientjes en gehalveerde kerstomaatjes erop en giet de saus uit het blik erover
-
Stap 810 min. bakken op 200 °C
-
Stap 9Voeg de basilicumblaadjes toe en serveer direct