Sardientjes met tomatenpissalade

recette pissaladière de sardines à la tomate recette la belle-iloise pissaladière de sardines tomate
6 mensen
15 min voorbereiding
20 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blik van 115g Sardientjes met tomaat en olijfolie

  • 1 korstdeeg

  • 2 uien

  • 6 groene olijven, in rondjes gesneden

  • 1/2 theelepel oregano

  • 1 eetlepel peterselie

  • 8 kerstomaten

  • 8 basilicumblaadjes, gehalveerd

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 snufje zout en peper naar smaak

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
35 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
20 min
  • Stap 1
    Verwarm de oven voor op 200°C
  • Stap 2
    Rol het deeg uit op de bakplaat
  • Stap 3
    Ril de rand van het deeg met de punt van een mes en prik de bodem in met een vork. Plaats 10 minuten in de oven. Zet opzij
  • Stap 4
    Snijd de uien fijn en bak ze in de olijfolie.
  • Stap 5
    Laat bruin worden en breng op smaak met zout en peper. Voeg de olijven toe en bestrooi met oregano en peterselie
  • Stap 6
    Laat 3 minuten sudderen en verdeel het mengsel dan over het taartdeeg
  • Stap 7
    Leg de sardientjes en gehalveerde kerstomaatjes erop en giet de saus uit het blik erover
  • Stap 8
    10 min. bakken op 200 °C
  • Stap 9
    Voeg de basilicumblaadjes toe en serveer direct
Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.