Bladerdeeghapjes met Velouté van Mosselen en oesterzwammen
Alle ingrediënten
1 blik van 400g la belle-iloise Bretonse Mosselsoep
1 sjalot
1/2 teentje knoflook
200 g oesterzwammen
1/2 gele citroen
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 eidooier
50 ml volle room
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Snijd de oesterzwammen in plakjes en hak de sjalot en knoflook fijn
-
Stap 2Bak deze 5 minuten in een pan op middelhoog vuur
-
Stap 3Voeg op het einde van de baktijd de room en het sap van de uitgeperste citroen toe. Kruid naar smaak met zout en peper
-
Stap 4Verwarm de oven voor op 200°C
-
Stap 5Verdeel de Velouté van Mosselen over ovenvaste kommetjes (circa 9 cm doorsnee). Doe er 2 eetlepels oesterzwammen met room bij en de bieslook
-
Stap 6Rol het bladerdeeg uit en snijd er 4 cirkels van, die 3 cm groter zijn dan de kommetjes
-
Stap 7Maak de randen van de kommetjes vochtig met een beetje water zodat het deeg goed blijft plakken
-
Stap 8Dek de kommetjes af met het deeg en bestrijk met de losgeklopte eidooier
-
Stap 9Bak 15 minuten in de oven. Serveer goed warm
Recept is ook geschikt voor de andere vissoepen van la belle-iloise. Kan ook geserveerd worden als hoofdgerecht, met een groene salade!