Bladerdeeghapjes met Velouté van Mosselen en oesterzwammen

recette de feuilleté de moules aux pleurotes recette feuilleté de moules aux pleurotes la belle-iloise
4 mensen
10 min voorbereiding
20 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blik van 400g la belle-iloise Bretonse Mosselsoep

  • 1 sjalot

  • 1/2 teentje knoflook

  • 200 g oesterzwammen

  • 1/2 gele citroen

  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook

  • 1 eidooier

  • 50 ml volle room

  • 1 bladerdeegvel, puur boter

  • 1 snuifje zout & peper

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
30 min
Voorbereiding :
10 min
Koken :
20 min
  • Stap 1
    Snijd de oesterzwammen in plakjes en hak de sjalot en knoflook fijn
  • Stap 2
    Bak deze 5 minuten in een pan op middelhoog vuur
  • Stap 3
    Voeg op het einde van de baktijd de room en het sap van de uitgeperste citroen toe. Kruid naar smaak met zout en peper
  • Stap 4
    Verwarm de oven voor op 200°C
  • Stap 5
    Verdeel de Velouté van Mosselen over ovenvaste kommetjes (circa 9 cm doorsnee). Doe er 2 eetlepels oesterzwammen met room bij en de bieslook
  • Stap 6
    Rol het bladerdeeg uit en snijd er 4 cirkels van, die 3 cm groter zijn dan de kommetjes
  • Stap 7
    Maak de randen van de kommetjes vochtig met een beetje water zodat het deeg goed blijft plakken
  • Stap 8
    Dek de kommetjes af met het deeg en bestrijk met de losgeklopte eidooier
  • Stap 9
    Bak 15 minuten in de oven. Serveer goed warm
Tip van de chef

Recept is ook geschikt voor de andere vissoepen van la belle-iloise. Kan ook geserveerd worden als hoofdgerecht, met een groene salade!

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.