Krokante hapjes met fijngemaakte, aubergine en kabeljauw


Alle ingrediënten
2 glaasjes van 105g la belle-iloise Geplette Aubergine en Kabeljauw
300g aardappelen
1 eierdooier
12 cl Melk
60g bloem
30g geraspte Gruyère kaas
2 eetlepels zonnebloemolie
80g sla (idealiter lollo rossa)
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Schil de aardappelen met behulp van een dunschiller en was ze
-
Stap 2Dep ze droog met een keukendoek
-
Stap 3Rasp de aardappelen fijn met een keukenrobot of handrasp
-
Stap 4Klop in een slakom de eierdooier met de melk los
-
Stap 5Roer de bloem, de gruyèrekaas en de olie erdoor
-
Stap 6Voeg de geraspte aardappelen toe en meng goed
-
Stap 7Bak de wafels ongeveer 7 minuten in een voorverwarmd, ingevet wafelijzer (als je geen wafelijzer hebt, kun je ze op laag vuur in de vorm van een wafel in de pan bakken)
-
Stap 8Beleg de wafels wanneer ze nog warm zijn met een halve verrine fijngemaakte aubergine en kabeljauw (warm of koud, naar voorkeur) en een schepje verse kaas
-
Stap 9Serveer met een klein beetje salade lollo rossa