Ouderwetse aardappelpuree en boekweit Sardientjes


Alle ingrediënten
2 blikjes van 115g la belle-iloise Sardines met Boekweit en Karnenboter warm serveren
900g aardappelpuree
15 cl volle melk
2 theelepels zout
2 snufjes witte peper
1 snufje geraspte nootmuskaat
2 snufjes gehakte peterselie
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Was de aardappelen en kook ze in gezouten water, te beginnen met koud water. Zodra ze koken, zet je het vuur lager en kook je ze ongeveer 35 tot 40 minuten
-
Stap 2Giet af en laat een paar minuten afkoelen
-
Stap 3Schil de aardappelen
-
Stap 4Pureer ze in een keukenmolen met een groot rooster
-
Stap 5Voeg de warme melk, peper en nootmuskaat toe
-
Stap 6Meng en pas de kruiden en textuur aan naar smaak
-
Stap 7Doe de puree in een braadpan en prik met de tanden van een vork op het oppervlak
-
Stap 8Laat de gesloten sardienenblikjes even onder heet water staan zodat ze makkelijker te ontvormen zijn
-
Stap 9Leg de sardientjes bovenop de puree en druk ze goed aan
-
Stap 10Voeg de saus uit de blikjes toe aan de sardientjes
-
Stap 11Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C (th.7)
-
Stap 12Voeg vlak voor het opdienen de gehakte peterselie toe
Je kunt je gerecht begeleiden met een groene salade.
Je kunt boekweitsardines ook vervangen door andere sardines zoals: warme Nantaise sardines, tapenade sardines, St Georges sardines, olijf tomaat sardines... Waar je maar zin in hebt!