Knapperige salade met Sardinevlokken Escale à Shanghai


Alle ingrediënten
1 blikje van 80g la belle-iloise Escale à Shanghaï Sardinevlokken
1 handvol taugé
1/4 komkommer
1 kleine wortel
1 lente-ui
1 snufje gemberpoeder
1 theelepel honing, sojasaus en sesamolie
1 eetlepel zonnebloemolie
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
-
Stap 2Voeg de rijst toe aan de salade of als bijgerecht
-
Stap 3Week de sojascheuten in koud water terwijl je de rest van de salade bereidt en laat zedaarna uitlekken
-
Stap 4Was de komkommer grondig en schil de wortel, rasp vervolgens beide groenten
-
Stap 5Was de koriander en hak deze fijn
-
Stap 6Was en snijd de tomaat, de jonge ui en de sla fijn
-
Stap 7Bereiding van de vinaigrette, doe de honing, sojasaus en gember in een kom, meng goed en voeg beetje bij beetje
-
Stap 8Giet alle ingrediënten in een slakom en meng goed
-
Stap 9Koel serveren