ZOOM op het Sardinesseizoen
“Bij la belle-iloise beslist de Dame Sardine!” Dit oorspronkelijke deuntje van Georges Hilliet, onze oprichter, bepaalt sinds jaar en dag het ritme van de seizoenen bij de Conserverie: hier zijn sardines een kostbare bron waarmee we moeten omgaan, in harmonie met wind en getij!
Om het einde van het Sardinesseizoen, dat in mei begon, te vieren en om al onze teams – en in het bijzonder onze seizoensmedewerkers – te bedanken, nodigen we je uit voor een rondleiding in het traditionele Atelier. Van de allereerste stap, het ontvangen van sardines van onze vissers-partners, tot de uiteindelijke appertisatie van onze lekkere en mooie conserven: ontdek het dagelijkse werk van de mannen en vrouwen die onze uitzonderlijke sardineblikjes maken!
“Wanneer de sardines aankomen, moet worden bepaald voor welk recept ze gebruikt zullen worden. Sommige recepten vragen sardines met meer of minder vet, en dus moet je plannen kunnen aanpassen aan de eigenschappen van de vis.”
Catherine Dendelé, Productieverantwoordelijke
“De medewerkers van la belle-iloise hebben oog voor kwaliteit én voelen zich verbonden met hun blikjes. Naast een gezond en veilig product weten klanten dat ze, bij het openen van een blik la belle-iloise, iets moois en smakelijks zullen vinden!”
Catherine Dendelé, Productieverantwoordelijke
Een dikke PROFICIAT aan iedereen voor het geslaagde Sardinesseizoen 2025! Zes maanden zorgvuldig werken volgens de aanvoer van sardines… De drang om kwaliteit te leveren, zorg voor het product én een toffe werksfeer hebben het seizoen opnieuw gedragen. Dankzij het vakmanschap dat sinds 1932 van generatie op generatie wordt doorgegeven… DANKJEWEL en tot in 2026!
Foto’s : Joséphine Lefebvre https://josephine-lefebvre.fr/