Hapjes met warme Tartinables
Met onze 4 warme spreads, feestelijke en verfijnde recepten die de culinaire specialiteiten van de Franse kust vieren, maakt u eenvoudig heerlijke gegratineerde glaasjes...
Alle ingrediënten
1 glassje van 95g la belle-iloise Tartinables om warm te serveren: Kreeft, Mosselen in Kerriesaus, Zalm, Garnalen in Calvados
2 preien of 4 uien
30g halfgezouten boter
1 sjalot
1/2 gele citroen
1 eetlepel fijngesneden bieslook
1 snufje zout & peper
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Bak de sjalot samen met de prei of uien in de boter gedurende 10 minuten met het deksel op de pan op middelhoog vuur. Voeg op het einde van de baktijd het citroensap en de bieslook toe, zet opzij
-
Stap 2Verwarm de oven voor op grillstand
-
Stap 3Verdeel een flinke eetlepel van het mengsel in de glaasjes
-
Stap 4Voeg een koffielepel van de warme Tartinable toe
-
Stap 5Laat 5 minuten goudbruin bakken in de oven
-
Stap 6Serveer warm!
Een idee voor een knapperige en originele topping: gebroken boekweitchips! Maak thuis uw eigen boekweitchips door boekweitkoekjes in kleine vierkantjes te snijden en deze 10 tot 15 minuten in de oven op 170 °C te bakken.