Venkelpannetje met Escartefigue
Alle ingrediënten
1 blik van 80g Escartefigue la belle-iloise makreelschilfers
1 kleine venkel (ongeveer 200g)
4 snufjes zout
2 snufjes peper
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Snijd de venkel doormidden en snijd hem met de hand of met een keukenmachine in dunne reepjes.
-
Stap 2Voeg in een slakom zout en peper toe aan de reepjes venkel en vervolgens de verkruimelde makreel. Meng alles goed door elkaar
-
Stap 3Verdeel het mengsel over 2 kleine ovenschaaltjes en sluit ze af met de deksels
-
Stap 4Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C
-
Stap 5Laat 5 minuten rusten alvorens te serveren
Voeg een paar venkelzaadjes toe aan de bovenkant voor het koken en een lepel Ricotta (25 g) of dubbele room voor extra smeuïgheid.
Als je de stoofschotels van tevoren bereidt, kun je ze opnieuw opwarmen in de oven of magnetron, omdat de venkel dan meer gekonfijt is.