Venkelpannetje met Escartefigue

recette la belle-iloise de cocotte fenouil à l'émietté de Maquereau à l'Escartefigue recette de fenouil au maquereau à l'escartefigue - conserverie la belle-iloise
2 mensen
10 min voorbereiding
25 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blik van 80g Escartefigue la belle-iloise makreelschilfers

  • 1 kleine venkel (ongeveer 200g)

  • 4 snufjes zout

  • 2 snufjes peper

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
35 min
Voorbereiding :
10 min
Koken :
25 min
  • Stap 1
    Snijd de venkel doormidden en snijd hem met de hand of met een keukenmachine in dunne reepjes.
  • Stap 2
    Voeg in een slakom zout en peper toe aan de reepjes venkel en vervolgens de verkruimelde makreel. Meng alles goed door elkaar
  • Stap 3
    Verdeel het mengsel over 2 kleine ovenschaaltjes en sluit ze af met de deksels
  • Stap 4
    Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C
  • Stap 5
    Laat 5 minuten rusten alvorens te serveren
Tip van de chef

Voeg een paar venkelzaadjes toe aan de bovenkant voor het koken en een lepel Ricotta (25 g) of dubbele room voor extra smeuïgheid.

Als je de stoofschotels van tevoren bereidt, kun je ze opnieuw opwarmen in de oven of magnetron, omdat de venkel dan meer gekonfijt is.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Fusilli-salade met Escartefigue Makreelvlokken
Risotto met zeevruchten en tonijn met babygroenten
la belle-iloise Tonijntagine
Warme gerechten
Bekijk het recept
Papillotten van Makreel met Mosterd
Warme gerechten
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.