Quiche zonder bladerdeeg met Makreel en spinazie

8 mensen
10 min voorbereiding
20 min koken

Alle ingrediënten

  • 3 blikjes van 118g la belle-iloise Makreelfilets met citroen, bergamot en dille

  • 100g verse room

  • 100g verse spinaziebladeren

  • 3 eieren

  • 2 eetlepels bloem

  • 3 snufjes zout (1,5g)

  • Olijfolie (voor de taartvorm)

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
30 min
Voorbereiding :
10 min
Koken :
20 min
  • Stap 1
    Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 6/7)
  • Stap 2
    Spoel en stoof de spinazie in een steelpan, afgedekt, gedurende 3 tot 4 minuten
  • Stap 3
    Laat de makreelfilets uitlekken en bewaar het sap
  • Stap 4
    Meng in een kom de eieren, crème fraîche, bloem, zout en makreelsap tot een gladde massa en voeg dan de grofgebakken makreelfilets en spinazie toe
  • Stap 5
    Giet het mengsel in de taartvorm, die is ingeolied of bekleed met huishoudfolie
  • Stap 6
    Bak 20 tot 25 minuten in een hete oven
  • Stap 7
    Laat 5 minuten rusten voordat je ze in plakjes snijdt
  • Stap 8
    Serveer met een groene salade
Tip van de chef

Je kunt de spinazie 1'30 sec. direct in de magnetron koken. Voeg in het seizoen voor het koken een paar kerstomaatjes toe.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.