Courgette Guacamole met Sardinevlokken Douceur des Bastides

recette de guacamole de courgette à l'émietté de sardines Recette guacamole à la courgette et sardine la belle-iloise
4 mensen
20 min voorbereiding
15 min koken

Alle ingrediënten

  • 2 blikjes van 80g La belle-iloise Sardinevlokken Douceurs des Bastides

  • 2 kleine courgettes

  • 8 kerstomaatjes

  • 4 eetlepels fromage frais

  • 1 snufje peper en zout

  • 1 teentje knoflook

  • 2 lente-uitjes

  • Sap van 1/2 limoen

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 sneetjes boerenbrood

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
35 min
Voorbereiding :
20 min
Koken :
15 min
  • Stap 1
    Was de courgettes, verwijder de uiteinden en schil ze, zodat er groene reepjes overblijven
  • Stap 2
    Snijd de courgettes in middeldikke plakken en kook ze 15 minuten in kokend water met zout
  • Stap 3
    Giet de courgettes af en laat ze afkoelen en uitlekken, er mag geen water achterblijven. Knijp de courgettes zo nodig uit met een lepel.
  • Stap 4
    Pel de knoflook en uien en hak ze grof. Meng ze samen met de goed uitgeknepen courgettes, citroensap en olijfolie. Mix fijn en breng op smaak met zout en peper
  • Stap 5
    Schep de guacamole van courgettes in de bodem van de verrines en garneer met de kruimel van sardines Douceur des Bastides
  • Stap 6
    Voeg aan elke verrine een eetlepel verse kaas toe en twee gehalveerde kerstomaatjes
  • Stap 7
    Zet 30 minuten in de koelkast voor het serveren
  • Stap 8
    Serveer met kleine sneetjes geroosterd boerenbrood
Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.