Courgette Guacamole met Sardinevlokken Douceur des Bastides


Alle ingrediënten
2 blikjes van 80g La belle-iloise Sardinevlokken Douceurs des Bastides
2 kleine courgettes
8 kerstomaatjes
4 eetlepels fromage frais
1 snufje peper en zout
1 teentje knoflook
2 lente-uitjes
Sap van 1/2 limoen
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Was de courgettes, verwijder de uiteinden en schil ze, zodat er groene reepjes overblijven
-
Stap 2Snijd de courgettes in middeldikke plakken en kook ze 15 minuten in kokend water met zout
-
Stap 3Giet de courgettes af en laat ze afkoelen en uitlekken, er mag geen water achterblijven. Knijp de courgettes zo nodig uit met een lepel.
-
Stap 4Pel de knoflook en uien en hak ze grof. Meng ze samen met de goed uitgeknepen courgettes, citroensap en olijfolie. Mix fijn en breng op smaak met zout en peper
-
Stap 5Schep de guacamole van courgettes in de bodem van de verrines en garneer met de kruimel van sardines Douceur des Bastides
-
Stap 6Voeg aan elke verrine een eetlepel verse kaas toe en twee gehalveerde kerstomaatjes
-
Stap 7Zet 30 minuten in de koelkast voor het serveren
-
Stap 8Serveer met kleine sneetjes geroosterd boerenbrood