
Mosselencrème met Kerrie
Wissel het plezier af door de mosselen uit Bretagne uit te nodigen voor je aperitief met ons gloednieuwe recept: gejodeerd, romig en subtiel gekruid!
Meer informatieMet de unieke smaak van mosselen uit Bretagne is onze nieuwe mosselpasta geïnspireerd op een eeuwenoude culinaire traditie uit La Rochelle, ontstaan uit het idee om exotische kruiden die zeelieden op hun terugreis uit India meebrachten, toe te voegen aan de klassieke mosselmarinière.
Bestrooid met rode pepers en gebruinde uien is onze Curry Cream of Mussel een romig recept met zachte, harmonieuze tonen. Het is rijk aan mosselen en heeft de jodium- en oceaansmaak van schelpdieren. Gesublimeerd door een vleugje kerrie en kokosmelk biedt het een subtiel pittige afwerking voor een licht pittige twist!
Mosselen zijn rijk aan omega-3 en vitamine B12 en een uitstekende bron van sporenelementen: ijzer, zink, selenium en magnesium. Onze mosselcrème is lekker, gezellig en gezellig en is een eenvoudige manier om de voordelen van mosselen te leren kennen: gewoon op toast smeren voor een steeds lekkerder en gevarieerder aperitief... houd hem thuis bij de hand voor een spontane frichti en neem hem mee als je wordt uitgenodigd!
De mosselen uit Bretagne
De Bretonse mosselen uit de bouchot-mosselbanken staan bekend om hun onnavolgbare smaak en de superieure kwaliteit van hun vlees en worden gekweekt volgens een historische en ambachtelijke kweekmethode die in 1235 is ontstaan! Hun uitmuntende kwaliteit is ook te danken aan hun natuurlijke omgeving, zowel in de baai van Pénestin als in de baai van Cancale: wateren die worden gekenmerkt door zachte, zoute stromingen, rijk aan fytoplankton, dat alle mineralen levert die nodig zijn voor hun groei.
Onze lokale leverancier Axel Brière, al drie generaties lang mosselkweker in Pénestin, heeft Mussella opgericht, een vereniging van Bretonse producenten die zich inzetten voor de herwaardering van bouchotmosselen, die als te klein worden beschouwd om in viswinkels of restaurants te worden verkocht.
Dankzij hun innovatieve aanpak kan bijna een derde van de productie van deze uitzonderlijke mosselen worden gered. Dit is voor ons de gelegenheid om u een heerlijke en milieuvriendelijke spread en soep aan te bieden voor een steeds gezondere voeding!
- Ingrediënten : Mosselen (45%), mosselsap (10%), koolzaadolie, kokosmelk, gebruinde uien, rode paprika, water, eigeel, shiitake champignons, kruiden waaronder kerrie (0,3%), citroensap, aardappelzetmeel, eiwit, zout, knoflook, plantaardige vezels (vlas, citrus). "Ondanks de zorgvuldigheid kunnen er stukjes mosselschelp aanwezig zijn in de bereiding."
- Allergenen : schimmel, ei
- Voedingswaarden voor 100g
- Energie 760 kJ / 183 kcal
- Vetten en oliën 13 g
- (inclusief verzadigde vetzuren) 2.5 g
- Koolhydraten 6.4 g
- (Waarvan suikers) 2 g
- Eiwitten 9.1 g
- Zout 1.1 g